My story

 


Mijn naam is Dennis, oprichter van YourHappyPlace. Dit is mijn verhaal in het kort hoe ik tot dit concept gekomen ben.

Op vroege leeftijd was ik al bezig met sport, met name voetbal en later fitness en tal van andere sporten.Mijn lichaam was fit en lenig. Ik drink en rook niet en conditie was altijd prima

Tot ik een jaar of 15 geleden merkte dat de kracht er wat uitging en herstel na een inspanning wat langer duurde dan voorheen. Nog geen paniek, het zal de leeftijd wel zijn.
Tot ik merkte dat sommige pijntjes wel erg lang bleven, terwijl ik door mijn ervaring en achtergrond wel wist hoe ik moest herstellen. 
Pijn in de lies en onderrug bleven aanhouden. Schouders en nek kwamen daarbij. Gelukkig heb ik door ervaring en interesse heel goed naar mijn lichaam leren luisteren. Dus een bezoek aan de dokter met de vraag, er is iets met mij aan de hand.

En daar ging het circus beginnen, een CT-scan zag niks. Bezoek aan orthopeed en neuroloog gaf ook geen uitkomt. Diagnose, vervelend maar niet levensbedreigend.

Met dat gegeven weer vol gas op het sporten gericht. Maar het werd moeilijker. Pijn werd erger na inspanning en kracht nam verder af.
Weer luister ik naar mijn lichaam. Dat betekende weer een afspraak bij de dokter.

Vervolgens MRI-scan waar niks op te zien was. Daarna van specialist naar specialist en niemand kwam met een oplossing.

Na jaren van sukkelen, sportieve frustratie en medische trajecten kwam ik bij een reumatoloog.
Die stelde vast dat ik voldoende symptomen had om de kwalificatie fibromyalgie eraan te geven.

Ergens blij om te horen wat ik mankeer, ging ik op zoek om te leren omgaan met fibromyalgie, aangezien de fysiotherapeut, chiropractor, manueel therapeut, pijn poli enz. niks voor mij konden betekenen.

Mijn interesse in alternatieve geneeskunde had ik al een tijd net als meditatie en massage technieken.

Met werkzaamheden in en voor de zorg, als persoonlijk begeleider en een sport achtergrond, kwam ik tot een zelfherstellend methode waarbij lichaam en geest samen ervoor zorgen dat ik kan leven met fibromyalgie. Door de focus te verplaatsen en leren te genieten van momenten.

De afgelopen jaren ben ik tegen een paar situaties aangelopen die enorm impact hadden op mijn leven. Toch heb ik alles overwonnen, juist door de juiste mindset. 
Hierdoor is in de praktijk gebleken dat deze toepassing op meer soorten hulpvraag een positieve uitwerking hebben.

Deze kennis deel ik graag met andere!

Your happy place, met een andere kijk vanuit de praktijk


Your Happy place.

Sms, Whatsapp of bel

0618176880

info@yourhappyplace.nl